av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-06-15T09:09:32+02:00
Erlend Liisberg og Erik Bjerck Hagen oppsummerer og diskuterer tidens litteraturdebatter, aktuelle bøker og andre hendelser i landets litterære liv.
Onsdag 16. juni 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

Hver måned inviterer de relevante gjester til å være med gjødsle og luke litteraturen i Amalies Hage på Bergen Offentlige Bibliotek. Hovedtema og gjester annonseres tett opp mot arrangementet.

I denne utgaven av Hagesalongen spørres det: Hva kan litteraturkritikerne lære av Marte Michelet-saken? Og hvor god er nobelprisvinneren Louise Glück? I Sverige har Linda Skugges famøse anmeldelse av Kristina Sandberg selvbiografiske sykdomsmemoarer (https://bit.ly/3gwmTIF) vakt heftig debatt: Hvordan skal anmelderen forholde seg til personlige lidelseshistorier og hvor slem har kritikeren egentlig lov å være? Og var forresten kritikken fælere før? Månedens gjest er kritiker og litteraturforsker Frode Helmich Pedersen.

Erlend Liisberg er stipendiat i allmenn litteraturvitenskap ved UiB og kritiker i Bergens Tidende.
Erik Bjerck Hagen er professor i allmenn litteraturvitenskap og kritiker i Morgenbladet.

Hagesalongen med Erlend Liisberg og Erik Bjerck Hagen. Sesongavslutning.

• Onsdag 16. juni
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage