Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-04-14T12:38:10+02:00
Er det en idealist eller en ironiker vi møter i Henrik Wergelands diktning? Eller litt av begge deler?
Torsdag 16. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Dette er blant temaene i forelesningen til Jørgen Sejersted, professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen. Sejersted vil også se nærmere på mottakelsen av Wergelands diktning, den såkalte Wergeland-resepsjonen, og han vil ta utgangspunkt i Erik Bjerck Hagens fremstilling av denne i boken Norsk litteratur 1830-1875 (2019).

Sejersted er i dag dekan ved Humanistisk fakultet, men har forsket på og publisert mye om mange ulike felt innen norsk og nordisk litteratur, med særlig vekt på den eldre litteraturen.

AVLYST: Henrik Wergeland – idealist eller ironiker? Jørgen Sejersted

• Torsdag 16. april