av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-13T18:09:48+01:00
Onsdag 16. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

Marthinussen vil i sitt foredrag gi en gjennomgang av det juridiske grunnlaget for de mange smittevernreguleringene. Han vil fortelle litt om rammene som stilles opp av Grunnloven og menneskerettighetene, og blant annet vise relevant praksis fra menneskerettighetsdomstolen. Etter dette vil han forklare hvilke krav smittevernloven stiller til vedtakene som treffes, og da særlig krav til helsefaglig grunnlag og forholdsmessighet. Han vil også gå inn på en del problemområder som mangel på begrunnelser, hytteforbudet, stengte grenser, karantehotell og besøksbegrensning i private hjem. Han vil også komme inn på siste runde med tiltak julen 2021, spesielt med tanke på skjenkeforbud, rødt nivå på videregående skoler og store begrensninger i kulturlivet.

Hans Fredrik Marthinussen er jussprofessor ved Universitetet i Bergen og en profilert samfunnsdebattant. Han er leder for UiBs forskningsgruppe for formuerett, men er kanskje mest kjent for sitt engasjement for ruspolitikk, rettsstaten og menneskerettigheter. Han har vært mye brukt av media i saker om koronalovgivning. Marthinussen ble kåret til Årets debattant av Bergens Tidende i 2016 og fikk Meltzerprisen for fremragende forskningsformidling i 2019.

Foredraget er en del av serien "Hør meg ut - upopulære meninger”. I serien vil vi invitere foredragsholdere som har skrevet om temaer som er omdiskuterte, og som mange har en mening om.

Serien er støttet av Fritt ord.

Hør meg ut#1: Om lov, rett og koronatiltak med Hans Fredrik Marthinussen

• Onsdag 16. februar
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Serien er støttet av Fritt ord.