av Eli Vaage sist endret 2022-07-13T10:31:56+02:00
  • Akademisk lunsj - Hva er Norges rolle i Russlands informasjonskrig?
  • 2022-10-19T12:00:00+02:00
  • 2022-10-19T12:30:00+02:00
  • Hvilken plass har egentlig Norge, nordmenn og det norske i moderne russisk propaganda? Hvor mye desinformasjon om oss blir spredt i russiske tradisjonelle og sosiale medier? Og bør vi være redd for at denne desinformasjonen kan brukes for å legitimere et angrep, slik det ble gjort i Ukraina?
Onsdag 19. oktober 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet
Angrepet på Ukraina har radikalt endret hvordan vi ser på vår store nabo i øst. Selv om spenningsnivået mellom Russland og Norge har steget jevnt det siste tiåret, har Kremls angrepskrig mot et annet europeisk naboland sendt forholdet inn i en historisk krise. Russland kjemper innbitt for å befeste sin fortelling om krigen i Ukraina – en fortelling som står i dyp konflikt med vår. Men hva med den russiske fortellingen om oss selv?

I denne akademiske lunsjen utforsker vi Norges rolle i Russlands informasjonskrig, både før og invasjonen av Ukraina. Hvilken plass har egentlig Norge, nordmenn og det norske i moderne russisk propaganda? Hvor mye desinformasjon om oss blir spredt i russiske tradisjonelle og sosiale medier? Og bør vi være redd for at denne desinformasjonen kan brukes for å legitimere et angrep, slik det ble gjort i Ukraina?

Foredrag med Johanne Berge Kalsaas.
Stipendiat, russisk media og kommunikasjon.

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, Bergen Offentlige Bibliotek, HVL og NHH.

Akademisk lunsj - Hva er Norges rolle i Russlands informasjonskrig?

• Onsdag 19. oktober
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet

Foredrag med Johanne Berge Kalsaas.
Stipendiat, russisk media og kommunikasjon.