av Charlotte Myrbråten sist endret 2023-05-22T10:24:09+02:00
Velkommen til filmvisning og debatt på Hovedbiblioteket!
Mandag 22. mai 18:00
Hovedbiblioteket, UROM

+4795139006
I samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek inviterer Aldeles til spesialvisning av den prisvinnende dokumentaren Vinden Snur. Etter filmen blir det samtale med professor Hans Fredrik Marthinussen ved UiB og styreleder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen.
--
Vinden Snur følger en gruppe mennesker i sentrum av hendelsene når historien om norsk ruspolitikk skrives om. Samtidig som de slåss for en human behandling av rusbrukere, kjemper våre hovedkarakterer sin egen kamp for et godt og verdig liv.
--
Rusreformen, som lenge så ut til å få politisk gjennomslag, ble nedstemt i Stortinget i 2021. Den nåværende regjeringen vil legge frem en revidert utgave av reformen, mens Høyesterett i 2022 slo fast at rusbrukere ikke lenger skal straffes for erverv, besittelse, oppbevaring og bruk av mindre mengder narkotika.
Hva var det som skjedde med rusreformen? Hvor står vi i dag, og hva er veien videre?
--
Hans Fredrik Marthinussen er professor i rettsvitenskap på Universitetet i Bergen. Han har vært en synlig og aktiv debattant i spørsmålet om rusreform, og skrevet flere juridiskfaglige artikler og kronikker om norsk regulering av narkotika og behovet for endring av dagens regelverk.
Arild Knutsen er mangeårig akivist og forkjemper for rusbrukeres rettigheter og endringer i norsk ruspolitikk. I 2006 tok han initiativet til å opprette Foreningen for Human Narkotikapolitikk, hvor han i dag er styreleder.
--
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vel møtt!

Hva skjer med rusreformen? Filmvisning og samtale

Velkommen til filmvisning og debatt på Hovedbiblioteket!

• Mandag 22. mai
  • Hovedbiblioteket, UROM
--
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vel møtt!