av Eli Vaage sist endret 2022-07-25T10:00:45+02:00
Mange tar opp lån med altfor høy rente, mens andre kjøper for dyre fond eller overprisete aksjer. Hvorfor gjør folk slike feil? Og hva kan gjøres?
Onsdag 30. november 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet
Det er mange eksempler på at folk tar dårlige finansielle valg, og konsekvensene kan være store for folks personlige økonomi. Mange tar opp lån med altfor høy rente, mens andre kjøper for dyre fond eller overprisete aksjer. Hvorfor gjør folk slike feil? Og er det noe vi som forskere kan gjøre for å hjelpe folk til å ta bedre finansielle valg?

I dette foredraget skal Ole-Andreas Elvik Næss gå gjennom hva den økonomiske forskningen sier om dette spørsmålet.

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, Bergen Offentlige Bibliotek, HLV og NHH.

Akademisk lunsj - Hvordan få folk til å gjøre gode finansielle valg?

• Onsdag 30. november
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet