av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-09-23T16:12:31+02:00
Hvordan kommuniserte helsemyndighetene i pandemien? Hvordan søkte de å fremstå troverdige og vinne tillit? Og var det vellykket?
Torsdag 29. september 16:00
Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

95139006
Dette arrangementet går tett på kommunikasjonsstrategiene til helsemyndighetene. Vi ser på hvordan strategiene påvirker, hvordan eksperter oppfattes, og hvordan ekspertene retorisk har gitt grunn til å tro på bestemte problembeskrivelser og løsninger, samt på verdien av ekspertise.

Forskningsgruppen Retorikk, demokrati og offentlig kultur, forskningsprosjektet Pandemi og retorikk, Pandemisenteret og forskningsnettverket INCET inviterer til dette åpne seminaret om retorikk, ekspertise og troverdighet under pandemien. Vi samler forskere og representanter for norske helsemyndigheter for å diskutere hvordan myndighetene håndterte pandemien retorisk.

Program:

16.00-16.05: Velkommen: Leder av Pandemisenteret i Bergen Esperanza Diaz.

16.05-17.15:
Kort orientering om prosjektet Retorikk og pandemi ved leder professor Øyvind Ihlen, Universitetet i Oslo.

16.15-16.30:
Troverdig ekspertise: Hvordan får helsemyndigheter folk til å tro på det de sier? Ved professor Jens E. Kjeldsen, Universitetet i Bergen.

16.30-16.40:
Hvordan forsto innvandrere dugnad i pandemien? Ved leder av Pandemisenteret i Bergen Esperanza Diaz.

16.40-17.00:
Slik håndterte vi pandemien kommunikativt i Helsedirektoratet. Ved Live Bøe Johannessen, seniorrådgiver, Helsedirektoratet.

17.00-17.20:
Åpenhet i krise - Hvorfor er det viktig og når er det vanskelig: Christina Lill Rolfheim-Bye, kommunikasjonsdirektør, FHI.

17.20-17.45:
Panelsamtale med spørsmål fra salen. Panelleder: Øyvind Ihlen. Deltakere: Jens E. Kjeldsen, Esperanza Diaz, Live Bø Johannessen, Christina Lill Rolfheim-Bye.

Dette arrangementet er en del av Forskningsdagene i Bergen.

Hvordan får myndighetene folket med seg i en krise? Tillit og troverdighet i pandemien

• Torsdag 29. september
  • Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

Program:

16.00-16.05: Velkommen: Leder av Pandemisenteret i Bergen Esperanza Diaz.

16.05-17.15:

16.15-16.30:

16.30-16.40:

16.40-17.00:

17.00-17.20:

17.20-17.45:

Dette arrangementet er en del av Forskningsdagene i Bergen.