av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-03-15T09:08:38+02:00
Foredrag og konsert.
Tirsdag 22. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland, 2. etg.

95139006

Fiolinist og hjerneforsker, Stefan Kölsch, forteller levende fra forskningsfeltet og snakker om musikalske overraskelser og hva som skjer i hjernen og kroppen når musikk overrasker oss, det musikalske hjernen og hvorfor en verden uten musikk ville vært en verden uten mennesker, hvorfor lyden av stemmen (og spesielt sangstemmen) beveger oss, og effektene av å spille musikk på hjernen.

Kjetil Diepeveen Skaugen er utdannet pianist fra Institutt for musikk ved NTNU og psykolog fra UiB. Han har jobbet med utøvende musikk i flere år før han de siste årene har jobbet som psykolog i Bergen med fokus på behandling for angst, depresjon og ruslidelser.

Konsertprogram:
Chopin, F. - Etude opus 25 nr 1 i ass-dur
Bramhs J. - Sonate nr 3 i d-moll, op. 108

Skaugen vil fremføre Chopins etude i ass-dur. Dette er Chopin i et av sine romantiske og naturskjønne øyeblikk.
Kölsch og Skaugen vil spille den tredje av Bramhs sonater for fiolin og piano. Dette er Brahms' siste og største sonate bestående av 4 satser. Bramhs varierer her mellom vakre og koral-lignende partier, rastløs mystikk og storslagen dramatikk.

Stefan Kölsch er professor for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen.

AVLYST PGA SYKDOM: Hvordan virker musikk på hjernen, følelsene og kroppen?

Foredrag og konsert.

• Tirsdag 22. februar
  • Hovedbiblioteket, Vårt Vestland, 2. etg.

Konsertprogram:
Chopin, F. - Etude opus 25 nr 1 i ass-dur