Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2019-12-17T09:14:02+01:00
Sverre Mørkhagens nye biografi har skapt stor debatt blant Ibsensforskere om Ibsens ettermæle. Denne kvelden kommer han til biblioteket for å holde foredrag om vår store nasjonalforfatter.
  • Ibsen “...den mærkelige Mand”
  • 2020-01-23T18:00:00+01:00
  • 2020-01-23T19:00:00+01:00
  • Sverre Mørkhagens nye biografi har skapt stor debatt blant Ibsensforskere om Ibsens ettermæle. Denne kvelden kommer han til biblioteket for å holde foredrag om vår store nasjonalforfatter.
Torsdag 23. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Kontakt

Jo, Henrik Ibsen var en merkelig mann. Han kunne være usikker, sky og underdanig, men også sjenerøs, skarpsindig og briljant. Han smisket med konger og hertuger, men raste mot autoritene, han var reservert det ene øyeblikket, kravstor det neste. Motsetningene i ham var mange. Nettopp det gjorde ham i stand til å skrive et mesterverk som Peer Gynt.

Henrik Ibsen var sønn av en fallert kjøpmannen i Skien. Han startet sitt voksenliv uten fullgod skolegang og støtte fra familien, og likevel fornyet han den dramatiske litteraratuen for en hel verden. Denne store fornyelsen er blitt kalt det borgerlige dramaet, og med Et dukkehjem skapte Ibsen sitt definitive internasjonale gjennombrudd.

IBSEN "... den mærkelige Mand" byr på hele den begivenhetsrike og spenningsfylte historien om vår store dikterbegavelse. Henrik Ibsen lengtet intenst etter livet, men viet seg helt og absolutt til diktningen.

Auditoriet (kart)