av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-03-15T09:15:41+02:00
Kjersti Halvorsen (f. 1993) kom nylig med sin andre roman: «Det er jeg som kan hjelpe deg.» Hun kommer til biblioteket.
Torsdag 31. mars 19:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Romanen har fått strålende kritikker:

· «Fortellingen om Edvin og slottet er uforutsigbar og underholdende, fengslende og finurlig.» (Trine Saugestad Hatlen, VG)
· «En psykologisk thriller uten dødpunkter.» (Ingrid Åbergsjord, Aftenposten)
Halvorsen fikk mye oppmerksomhet allerede for debutromanen «Ida tar ansvar» – som også er en suksessrik TV-serie.
Til Bergen kommer Kjersti Halvorsen for å snakke om romanen «Det er jeg som kan hjelpe deg» (2022). Boka handler om psykologen Edvin, hans kone og kolleger – og hva som skjer når pasienten André ankommer rusklinikken. Edvin gjenkjenner straks André fra barndommen: mobberen. Han føler seg som en forsvarsløs 12-åring igjen. Det hele utvikler seg – kanskje – til en historie om offeret som blir overgriper.

Frode Thuen og Runo Isaksen har lest Kjersti Halvorsens ferske roman med stor interesse. De lurer blant annet på:
· At forfatteren Kjersti Halvorsen selv er psykolog, hvordan spiller det inn på hennes virke som romanforfatter?
· Hvordan skal vi forstå historien om mobbeofferet Edvin som ble velfungerende voksen og suksessrik psykolog, for så å miste kontrollen fullstendig?
Frode Thuen er professor i psykisk helsearbeid, og forfatter av en rekke bøker og artikler om samliv og familieliv.
Runo Isaksen er litteraturviter, forfatter, og forlegger for Teft forlag. Han har utgitt sju romaner og to faglitterære bøker.
Velkommen til bokbad med Kjersti Halvorsen på biblioteket torsdag 31. mars klokken 19:00!
Møtet foregår i Auditoriet. Fra kafeen Amalies hage, ta trappene eller heisen en etasje ned.
Dette arrangementet er del av en møteserie på biblioteket. Utover året inviterer Frode Thuen og Runo Isaksen flere spennende romanforfattere til samtaler om kjærlighet og moderne familierelasjoner i litteratur og virkelighet. De ønsker å diskutere spørsmål som:
· Hvordan behandler skjønnlitteraturen utfordringer som barn og unge, par og familier står overfor i dag?
· Hvordan kan litteraturen eventuelt gi viktige nøkler for bedre å forstå og kommunisere om disse utfordringene?
Disse møtene blir annonsert utover våren og høsten, så følg med på bibliotekets nettside og i sosiale medier.

Kjersti Halvorsen i samtale med Frode Thuen og Runo Isaksen om litteratur og kjærlighet

• Torsdag 31. mars
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet
Romanen har fått strålende kritikker:

· «En psykologisk thriller uten dødpunkter.» (Ingrid Åbergsjord, Aftenposten)