Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-03T09:29:08+01:00
I følge Hannah Arendt var nazisten Eichmann ikke en ond mann, men en tankeløs mann, som bare «gjorde jobben sin.» Tenker vi ikke over hvorfor vi handler som vi gjør blir vi tankeløse, og det gode fellesskapet kan gå i stykker. I tråd med Arendt – handler det å tenke seg om, å kunne redegjøre for hvor man står ,og hvorfor man handler som man gjør. Det holder ikke å bare «følge instruksen» enten det nå er på jobb, eller på andre felt i ens liv.
  • Kjetil Røed om tankeløsheten og fellesskapet
  • 2020-02-20T18:00:00+01:00
  • 2020-02-20T19:00:00+01:00
  • I følge Hannah Arendt var nazisten Eichmann ikke en ond mann, men en tankeløs mann, som bare «gjorde jobben sin.» Tenker vi ikke over hvorfor vi handler som vi gjør blir vi tankeløse, og det gode fellesskapet kan gå i stykker. I tråd med Arendt – handler det å tenke seg om, å kunne redegjøre for hvor man står ,og hvorfor man handler som man gjør. Det holder ikke å bare «følge instruksen» enten det nå er på jobb, eller på andre felt i ens liv.
Torsdag 20. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Kontakt

Med utgangspunkt i litteratur og kunst vil Røed diskutere Hannah Arendts tanker inn mot vår tids tankeløshet og våre fellesskapsutfordringer, og skisserer noen muligheter for veien videre. Som motsvar til tankeløsheten finnes det Arendt kaller «utvidet mentalitet»: Evnen til å se verden fra andres synsvinkel. På hvilke måter kan vi lære oss å stå for det vi gjør , og praktisere en empatisk måte å leve på?

Foredraget er i regi av Bergen Sanitetsforening som er spesielt opptatt av kvinnehelse og psykisk helse for barn og unge. Etter foredraget blir det lett servering, og en utforskende samtale om dagens tema ledet av Irene Nygårdsvik.

Auditoriet (kart)