av Marie Amdam
—
sist endret
2023-08-14T15:43:19+02:00
«Det er ikke den historien jeg vil fortelle deg. Den om å måtte reise og lære seg å være noe annet enn seg sjøl. Den om klassereisa (...) Jeg vil skrive om at du egentlig er bra nok. Allerede.»
- https://bergenbibliotek.no/arrangement/klasse-kultur-og-kapital-vi-fattigfolk-med-anna-sabina-soggiu
- Klasse, kultur og kapital: Vi fattigfolk med Anna Sabina Soggiu
- 2023-09-27T18:00:00+02:00
- 2023-09-27T19:00:00+02:00
- «Det er ikke den historien jeg vil fortelle deg. Den om å måtte reise og lære seg å være noe annet enn seg sjøl. Den om klassereisa (...) Jeg vil skrive om at du egentlig er bra nok. Allerede.»
Anna-Sabina Soggiu har vokst opp i ei kommunal blokk på Tøyen i Oslo. Dette er hennes historie, fortalt til en ung gutt som bor i samme blokk i dag. «Vi fattigfolk» er en historie om å være fattig og å skamme seg over det. Om å bli oppfatta som et problem, når det egentlige problemet er hjelpa du ikke har fått. Det er også en historie om å stå sammen, slutte å holde kjeft, og å fortelle om virkeligheten sånn den er, i et håp om å skape forandring.
Foredrag med Anna Sabina Soggiu.
Dette arrangementet er en del av serien Klasse, kultur og kapital. De siste årene har fokuset på klasse blitt tydeligere i samtidslitteraturen. Edouard Louis, Zeshan Shakar, Thomas Korsgaard og Asta Olivia Nordenhof har med sine romaner fortalt arbeiderklassens historier og vist oss hvordan samfunnet er mer klassedelt enn man ønsker å tro. Strømkrise og økende matpriser øker forskjellene og virkelighetens historier har også kommet frem i lyset. Flere både skriver og stiller opp i mediene for å gi fattigdommen et ansikt. Samtidig mener mange at å snakke om klasse er gammeldags og en utdatert kategori.
Det er behov for en offentlig samtale om klassekonflikt og forskjeller med særlig vekt på hvordan klasse blir behandlet i den skandinavisk samtidslitteratur og sakprosa.
I arrangementsserien Klasse, kultur og kapital går Bergen Offentlige Bibliotek tematisk til verks i både poesien, musikken, sakprosaen, skjønnlitteraturen og filmen.