Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2019-03-12T12:44:04+00:00
Velkommen til lørdagskonsert i Noterommet!
Lørdag 27. april 13:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

404 61 144

Fiolinist Alexey Cherkasov sammen med sin kollega, pianist Ljubov Katerli, vil etablere en ny fiolin & pianoduett. Som et første skritt i denne retningen har de forberedt et spennende kammermusikkprogram som består av både russiske og norske romantiske favoritter. De vil framføre berømte verk av Svendsen og Halvorsen samt Balakirev og Prokofiev.

Fiolinist og dirigent Alexey Cherkasov, er fast ansatt i Harmonien (Bergen Filharmoniske Orkester). Bergensere husker ham godt som en leder av et kammermusikk ensemble SENSEmble. I de siste årene under hans ledelse spilte SENSemble med stor suksess mange konserter i forskjellige konsert lokaler i Bergen (bl.a. Fana kulturhus, Korskirken, Litteraturhuset).

Fra 2013 begynte Alexey å etablere seg også som en dirigent. Som et høydepunkt i denne perioden kan man nevne framføringer av opera G.Puccini La Boheme i 2017 i Korksirken under hans musikalsk ledelse og i samarbeid med regissør Helge Jordal.

Ljubov Katerli er en aktiv pianist som opptrer regelmessig både som solist og kammermusiker. Hun er også kjent for å være en samtidsmusiker, hun har opptrådt flere ganger på Avgarde sine konserter og på Borealis-festivalen. Hun skriver også egen musikk.