Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-12-03T08:05:17+01:00
Lørdag 14. desember 13:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

951 39 006

13:00 Konsert: Heavy metal-bandet Pussy Galore, bestående av Ricardo Odriozola ('growl' og fiolin), John Hegre (gitar og elektronikk) og Owen Weaver (perkusjon) fremfører 4 nyskrevne heavy metal-verker!

Komponistene: Kathrine Bauck-Nordeide, Ljubov Katerli, Gunnhild Seim og Rebecka Ahvenniemi

Konserten er i samarbeid med Avgarde.
____________________________________________

Vi inviterer til en koselig ettermiddagskonsert der det serveres kaffe, og der man får høre heavy metal komponert av fire damer. Publikum får høre helt nye heavy metal-komposisjoner, som fremføres av et knallbra band, bestående av Ricardo Odriozola på fiolin og vokal, John Hegre på gitar og elek- tronikk og Owen Weaver på perkusjon.

I dette prosjektet inviteres komponistene til å være uansvarlige musikalske kolonialister! Komponistene vil trenge seg inn
på et domene som vanligvis ikke tilhører kunstmusikken: Ulike heavy metal-sjangere. Dette er sjangere med anarkistiske røtter som i tillegg tilhører et maskulint musikkdomene. Men spørsmålet er: finnes det en rein og ikke-kolonialistisk musikk?

_____________________________________________

"Nye stemmer: Komponistverkstedet for musikk, filosofi og sosial kritikk” er et tiltak startet opp i 2017 for å støtte kvinnelige komponister på Vestlandet og for å opprette kritisk dialog med komponistfagets historie. Nye stemmer utøver aktivt sosial kritikk rundt institusjonalisert musikalsk virksomhet.

Høsten 2019 samarbeider Nye stemmer med Griegakademiet, Bergen Offentlige Bibliotek og Avgarde.
Nye stemmer støttes av Bergen Kommune, Morten Eide Pedersen Minnefond, Hordaland Fylkeskommune, Kulturrådet og Norsk komponistforening

Noterom (kart)