av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-12-16T11:08:30+01:00
I dette foredraget vil Martin Paulsen snakke om kva ukrainarane tenkjer om krigen og framtida.
Onsdag 15. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland

+4795139006

Det har no gått eit år sidan russarane gikk til opent åtak på Ukraina. Det har vore eit år med mykje daud, liding og øydeleggingar for ukrainarane. Samstundes har dei vist at dei står saman mot fienden og dei har fått støtte frå mange land. I dette foredraget vil han snakke om kva ukrainarane tenkjer om krigen og framtida.

Paulsen jobbar med russisk, belarusisk og ukrainsk språk og litteratur. Han har nylig omsett eit essay skrive av den ukrainske forfattaren Oksana Zabuzjko i samband med Russland sitt angrep på Ukraina. Det er utgitt i boken Min lengste reise.

Foredraget er ein del av serien "Akademisk aften" og er eit samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek, Universitetsbiblioteket, NHH og HVL.

Krigen i Ukraina: det ukrainske perspektivet

• Onsdag 15. februar
  • Hovedbiblioteket, Vårt Vestland