Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-02-20T09:41:25+02:00
I 2020 er det femti år siden Shulamith Firestone publiserte sitt radikalfeministiske manifest, The Dialectic of Sex: The Case for Feminist Revolution. Hermed ble hun både en toneangivende og en omstridt foregangskvinne for kvinnebevegelsen på 1970-tallet.
Torsdag 23. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kontakt

40461144

Firestone hevdet at full likestilling mellom kvinner og menn bare vil bli mulig gjennom å frigjøre kvinnekroppen fra den rollen i forplantningen – graviditet, fødsel, amming – som den er tilkjent fra naturens side. Derav hennes berømte krav om at det må utvikles teknologi som kan forflytte forplantningsprosessen helt ut av kvinnekroppen.

Disse tankene har fått fornyet aktualitet i forbindelse med at det i våre dager i flere vestlige land er omkamp om selvbestemt abort. Samtidig kan utviklingen innen reproduktive teknologier tyde på at Firestones drøm om en «kunstig livmor» snart kan bli en realitet.

Denne kvelden møtes Victoria Margree, Principal Lecturer og medlem av Centre for Applied Philosophy, Politics and Ethics, University of Brighton og forfatter av boken Neglected or Misunderstood: The Radical Feminism of Shulamith Firestone, og Claus Halberg, postdoktor ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning, Universitetet i Bergen, til samtale om arven fra Shulamith Firestone.

Samtalen holdes på engelsk.