Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-10-24T14:02:55+01:00
Joikeverksted for barn og unge. Hva er joik, og hvorfor joiker man egentlig? Hvem kan utføre en joik?
Fredag 25. oktober 17:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

951 39 006

Kan jeg utføre en joik? Joik er samisk for sang og er samenes tradisjonelle folkemusikk, som tidligere har hatt en vesentlig posisjon i samisk religion.
Mikkel Gaup, kjent fra samiske historiske filmer som Veiviseren og Kautokeino-opprøret, gir elevene en innføring i joikens ABC før han lærer dem å joike.

Gjennom verkstedet får elevene lære kunsten om joiking, stemmebruk og hvordan utføre en joik, Mikkel vil også fortelle litt om klesdrakten og det samiske flagget. Etter stemmeoppvarmingen går elevene i grupper hvor hver gruppe lager sin egen joik, som de kan framføre for de andre deltakerne i verkstedet. Verkstedet er ekstremt godt mottatt av skolene han har besøkt.

Målgruppe: barn og unge
GRATIS INNGANG.
Auditoriet (kart)

Arrangementet er en del av Bergen sameforening sitt 50 års jubileum og støttes av Sametinget, Bergen kommune, Frifond og Norske Samers Riksforbund.