av Marie Amdam sist endret 2021-06-09T15:01:23+02:00
Foredrag med Lena Lindgren. Hun er til daglig politisk kommentator i Morgenbladet. "Ekko. Et essay om algoritmer og begjær" er hennes første bok.
Onsdag 1. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre.
På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

Lena Lindgren om Ekko: Et essay om algoritmer og begjær

• Onsdag 1. september