Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2019-07-09T14:59:04+02:00
  • Leonardo da Vinci - Den første vitenskapsmannen
  • 2019-09-19T18:00:00+02:00
  • 2019-09-19T19:00:00+02:00
  • Leonardo da Vinci var en vitenskapsmann, ingeniør og kunstner. Han er kjent for sine mesterverk som den verdensberømte tegningen Den Vitruviske mann, den sjarmerende Damen med hermelinen, den ikoniske Mona Lisa og hennes forsvinnende smil. Han er fortsatt overraskende med sine maskiner og konstruksjoner som alle bygger på det han selv så og observerte i naturen.
Torsdag 19. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Han er intrigerende med sine fascinerende manuskriptkoder. Han er den første til å beskrive en rekke fundamentale trekk ved menneskekroppen med sin store serie av anatomiske tegninger. Leonardo er selv en ikonisk figur. Med sine interessante observasjoner, studier og analyser i billedkunst, arkitektur, anatomi, fysiologi, fysikk, mekanikk, astronomi, geologi og filosofi, er han universelt anerkjent som en solid bro som forbinder forskjellige deler av menneskelig kunnskap. Fundamentalt viser han den uoppløselige forbindelsen mellom vitenskap og humaniora, formalvitenskap og empiri.

Med:

Claudio Giorgione, kurator ved det Nasjonale Museet av Vitenskap og Teknologi «Leonardo da Vinci» i Milan, ekspert på kunsthistorie, renessansen og Leonardo da Vinci.
Margareth Hagen, professor ved Institutt for fremmedspråk, HF. Prorektor ved UiB. Hun har forsket og publisert innen tidlig moderne litteratur, særlig 1500-tallet.
Alessandro Carlucci, post-doc ved Institutt for fremmedspråk, HF. Hans forskningsinteresser ligger på flerspråklighet, språk i kontakt, italiensk språkhistorie, fonologi, toskansk dialektologi.
Marianna Betti, doktorgradsstipendiat ved Institutt for sosialantropologi.
Ordstyrer: Marco Gargiulo, førsteamanuensis ved Institutt for fremmedspråk, HF, ekspert på italiensk språk, sosiolingvistikk, film og kultur.