av Alf Kåre Blindheim sist endret 2020-10-14T11:54:36+02:00
For deg som liker å dele leseopplevelsen med andre.
Tirsdag 3. november 19:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

92694249

Pesten, som ble skrevet i 1947, er på nytt blitt en bestselger i hardt corona-rammede land som Italia og Frankrike. Sjelden har vel denne definisjonen på en litterær klassiker passet bedre: Klassikeren blir klassiker i kraft av å virke relevant i den historiske situasjonen den til enhver tid blir lest i.

Solum forlag og Christina Amadou hadde lenge arbeidet med en nyoversettelse av Albert Camus’ mesterverk. Det ble nesten noe profetisk over det når boken i ny utgave forelå samtidig som pandemien inntraff. Marerittet i Pesten sprer seg ikke som et usynlig virus fra Wuhan, men via rotter, og med like katastrofale følger.

Vel møtt på lesesirkelen til å snakke om denne moderne klassikeren som har mange fine litterære kvaliteter, eller hva mener du?

Lesesirkel: "Pesten" av Albert Camus

For deg som liker å dele leseopplevelsen med andre.

• Tirsdag 3. november
  • Hovedbiblioteket, Noterommet