av Marie Amdam sist endret 2022-08-01T15:36:36+02:00
  • Line og Vigdis Hjorth om Sigrid Undset
  • 2022-09-22T12:00:00+02:00
  • 2022-09-22T13:00:00+02:00
  • "Kristin må vekk" er en bok om den unge Kristin Lavransdatter i Kransen, det første bindet av Sigrid Undsets trilogi Kristin Lavransdatter som ga henne Nobelprisen i litteratur i 1928. Trilogien henter handling fra 1300-tallet og forteller om Kristiøns stormfulle og livslange kjærlighetshistorie med Erlend, en mann hun møter da hun som femtenåring har valgt å gå i nonnekloster. Men hvorfor valgte hun det?
Torsdag 22. september 12:00
Hovedbiblioteket, Storsalen

Kristin må vekk handler om tiden før dette valget, om Kristins oppvekst på hennes elskede Jørundgård i Gudbrandsdalen, om livet der, vennene, familien, søsteren, om turer til seteren på høyfjellet, og til Oslo, og om de hendelsene som får Kristin til å dra fra alt sammen.

For hvorfor velger den livsglade og vakre jenta som er så glad i familien sin, særlig i faren, å reise fra alt kjent og kjært, inkludert sin forlovede Simon Darre, for å leve et helt år i et nonnekloster i Oslo? Gjør man slikt frivillig? Hva har skjedd?

I denne boka spør Vigdis Hjorth og Line Norman Hjorth om vi kan forstå Kristins valg bedre hvis vi betrakter situasjonen hennes med samtidens metoo-blikk. Møt forfatterne til samtale.

Line og Vigdis Hjorth om Sigrid Undset

• Torsdag 22. september