av Marie Amdam sist endret 2021-06-18T09:01:10+02:00
Litterær lunsj#11 med skuespiller Helge Jordal. I dag kommer Jordal til biblioteket for å fremføre Terje Vigen.
Tirsdag 23. november 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Terje Vigen er et episk dikt, skrevet av Henrik Ibsen i 1861. Det ble første gang publisert i heftet Nytaarsgave for Illustreret Nyhedsblads Abonnenter for 1862 (s. 41-51), og ble senere gjenutgitt i hans eneste diktsamling Digte fra 1871. Terje Vigen ble i 1890 utgitt separat med illustrasjoner av Christian Krohg. Diktet bygger på fortellinger fra sørlandskysten under Napoleonskrigene og kornblokaden 1808–1811. På denne tida var Danmark-Norge i krig med blant andre England, som hadde innført handelsblokader og dermed kuttet all kontakt mellom Norge og Danmark. Dette medførte hungersnød i Norge. Diktets hovedperson ble tatt av et britisk marinefartøy og sendt i krigsfangenskap i Storbritannia, den såkalte «prisonen».

Helge Jordal har vært en av sin tids mest sentrale skuespillere og har spilt roller i et svært vidt repertoar fra Ibsens skuespill til rockemusikaler. Han er også en fremragende og svært mye brukt filmskuespiller.

Litterær lunsj#11. Helge Jordal gjør Terje Vigen

• Tirsdag 23. november