av Erlend O. Nødtvedt sist endret 2021-12-06T21:57:51+01:00
Velkommen til litterær lunsj om Astrid Lindgren.
Tirsdag 14. desember 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Agnes-Margrethe Bjorvand (Universitetet i Agder) forteller om jul i Astrid Lindgrens barndom, og hvordan barndommens jul har satt sitt preg på julefeiringa til kjente og kjære karakterer som for eksempel Emil, Pippi, Marikken og barna i Bakkebygrenda.

Agnes-Margrethe Bjorvand (f. 1969) er barnebokforsker, lærer, kursholder, oversetter og forfatter.
Bjorvand er cand.philol. fra Universitetet i Oslo og har vært ansatt ved Institutt for nordisk og mediefag, Universitetet i Agder, siden 1997. Der er hun fagansvarlig for norsk i barnehagelærerutdanningene og underviser blant annet i barnelitteratur og litteraturformidling. Bjorvand er redaktør og medforfatter av flere bøker om barne- og ungdomslitteratur, og hun har skrevet en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler. Bjorvands spesialområder er bildebøker, litteraturformidling og forfatterskapene til Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly. Bjorvand er også oversetter av både sakprosa og skjønnlitteratur, og hun er en etterspurt foredrags- og kursholder.

Hun har tidligere utgitt den prisbelønte biografien Astrid Lindgren (med Lisa Aisato, 2015), fagbildeboka Ungene i Dyreparken (2019), og er – sammen med illustratør Hans Jørgen Sandnes – aktuell med biografien Anne-Cath. Vestly i forbindelse med 100-årsjubileet i 2020.

Litterær lunsj#14: Agnes-Margrethe Bjorvand om Astrid Lindgrens jul

Velkommen til litterær lunsj om Astrid Lindgren.

• Tirsdag 14. desember
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet