av Marie Amdam sist endret 2021-06-18T09:17:01+02:00
Litterær lunsj med Stig Holmås.
Tirsdag 28. september 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Påmelding: https://bergenkommune.pameldingssystem.no/litteraer-lunsj-3-med-stig-holmas

Stig Holmås er født i 1946 i Bergen, der han fortsatt er bosatt. Holmås er utdannet bibliotekar og har bl.a. arbeidet på Bokbåten på Vestlandet. Han debuterte som forfatter i antologien Åtte fra Bergen i 1969. Året etter kom hans første diktsamling, Vi er mange, med dikt preget av politisk engasjement så vel som poetisk varme.

Holmås' forfatterskap spenner vidt både sjangermessig og tematisk. På den ene siden nære, ofte bevegende skildringer fra hans barndoms Bergen, som i Guttene i markegaten (1981), O.K. Corral (1991) og Regn (2008), på den andre siden brennende engasjerte beretninger fra verden rundt oss, som i den prisbelønte Apache-serien for ungdom (1985-91) og den poetisk-politiske romanen Kondoren (1994).

Foruten dikt, noveller, romaner og sakprosa for unge og voksne, har Holmås også skrevet skuespill og vært tekstforfatter til flere musikkspill, kabareter og revyer, bl.a. for "Kvinner på randen". Hans bøker er oversatt til en rekke språk.

Litterær lunsj#3 med Stig Holmås

Litterær lunsj med Stig Holmås.

• Tirsdag 28. september
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet