av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-02-28T12:09:15+01:00
  • Litterær lunsj 8. mars-spesial med Marie Amdam og Charlotte Myrbråten
  • 2021-03-04T12:00:00+01:00
  • 2021-03-04T12:30:00+01:00
  • I denne litterære lunsjen vil vi snakke om noen av kvinnene som endelig har fått sin velfortjente hyllest i det offentlige rom. Hva vet du landets første makeløse kvinnelige biblioteksjef Valborg Platou, som nå har fått plassen utenfor biblioteket oppkalt etter seg? Hva med Kim Friele som i mai får en skulptur her i Bergen?
Torsdag 4. mars 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

PÅMELDING:

Når du kikker deg rundt i byen vil du fort merke at gatene er oppkalt etter menn. Statuene forestiller menn  - og byrommet, i likhet med resten av offentligheten, er preget av menn. Når kvinnene ses i byen er det ofte som passive objekter på byens reklameflater. Det er som en kunne bli forledet til å tro at kvinner ikke har utrettet noe. Heldigvis er dette i forandring, og både bevisstheten og den politiske viljen er nå sterkere for å la kvinners historie komme til orde i bybildet.

I 2018 ba daværende byrådsleder Harald Schjelderup om innspill til flere kvinnenavn som bør hedres. I denne lunsjen løfter bibliotekets Marie Amdam og Charlotte Myrbråten frem noen av byen oppsiktsvekkende døtre.

Litterær lunsj 8. mars-spesial med Marie Amdam og Charlotte Myrbråten

• Torsdag 4. mars