Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2020-01-09T13:45:25+01:00
Musikk i kamp. Om hvordan norsk musikk ble brukt i det tyske propagandamaskineriet under krigen. Og hvilke mottiltak motstandsbevegelsen gjorde i sitt holdningsarbeid ved hjelp av musikken.
Torsdag 5. mars 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Arnulf Christian Mattes har vært leder ved Senter for Griegforskning siden 2015.
I denne lunsjen vil Mattes blant annet komme inn på hvordan nazistene forsøkte å utnytte Edvard Griegs 100 årsjubileum 15. juni 1943. Tyskerne ønsket forbrødring, og Grieg skulle appellere til folks følelser, og dempe sinnet mot okkupantene. Dette virket selvsagt mot sin hensikt, og gode nordmenn arrangerte hemmelige markeringer med stor oppslutning.

Men hvordan ser man på denne kampen om Grieg i dag, 75 år etter frigjøringen? Og på hvilken måte har Grieg forsatt med å ha en betydning som ‘større enn seg selv’, enten bevisst styrt av politiske aktører eller som en nærmest selvfølgelig del av vår kollektive bevissthet?

Auditoriet (kart)