Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2019-01-11T11:16:20+00:00
Hvordan er mannsrollen i 2019?
Torsdag 28. mars 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Brit Aksnes har bakgrunn fra forlagsbransjen og som kulturfrilanser. I høst debuterte hun med boken Mannemenneske der 23 menn mellom 17 og 80 år er intervjuet anonymt. Forfatteren hevder boken absolutt ikke er et angrep på mannen. Dette er ikke en metoo-bok selv om dybdeintervjuene kretser rundt livet, sex og forhold.

Men har metoo-debatten farget svarene hun fikk fra mennene i fra ulike samfunnslag og med ulik kulturell bakgrunn?
I dagens lunsj vil Brit Aksnes fortelle mer fra Mannemennske som er inspirert – en slags oppfølger – av Åshild Ulstrup sin bok Menn og elskere – kjærlighetens lykke og ulykke. Ulstrups bok kom ut i 1978 og skapte stort engasjement og debatt rundt mannerollen.

Ser vi endringer i «oppfølgeren» som kom førti år etter? Dette er svaret Egil(46) homofil og veldig glad for at han er mann selv sier: «Det er så deilig å vere herrefolket. Som feminist så er eg frykteleg glad eg slepp å vere kvinne».