av EON sist endret 2023-01-16T11:49:33+01:00
Charlotte Myrbråten om kjønn, skjønn, musikk og Razika.
Tirsdag 14. februar 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Hvordan har måten vi tenker og skriver om kjønn og musikk endret seg radikalt de siste 15 årene? Charlotte Myrbråten har svaret.
Myrbråten har akkurat gitt ut en bok om Razikas Program 91 der disse problemstillingene behandles.

I 2011 skrev fire 19-årige jenter fra Bergen musikkhistorie. Razika ga ut sitt debutalbum Program 91, en 30 minutter lang kraftpakke med fengende poplåter – eller var det ska, eller punk, eller rock? Nyveiv, i tradisjonen etter The Aller Værstes utgivelser i samme by, 30 år tidligere? Låtene handlet (blant annet) om livet som ung kvinne, og Razika traff definitivt en nerve hos Norges unge befolkning. Bandet var fullt av liv, energi og trøkk, som smittet over på publikum under kvartettens utallige konserter. Boka om debutalbumet vil også være en bok om Bergen, om gleden ved musikk og om livet – slik det synges om i Razikas tekster.
Charlotte Myrbråten har skrevet om musikk i en årrekke. Hun er fast kritiker i Klassekampens Musikkmagasinet, og har tidligere skrevet for BT og Aftenposten. Myrbråten har også vært redaktør i Fett, og jobber nå i Bergen offentlige bibliotek. Hun opplevde hele Razikas karriere på nært hold, og var der da Program 91 tok Norge med storm. Dette er hennes første bok.

Litterær lunsj med Charlotte Myrbråten

Charlotte Myrbråten om kjønn, skjønn, musikk og Razika.

• Tirsdag 14. februar
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet