Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2019-01-10T12:32:32+00:00
Turen går til bøkenes verden med musikken som reisefølge.
Torsdag 25. april 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Den gode litteraturen gir ofte leseren lyst til å oppsøke steder der handlingen foregår. De fortapte spillemenn har hyllevandret i bibliotekets skjønnlitteratur og blitt både fortapt og begeistret i en del utsøkte reisemål.

Jan Hemmingsen har vandret med gitaren på ryggen og funnet sanger som forsterker reiseopplevelsen, mens Alf Kåre Blindheim har lagt under solparasollen, eller kanskje var han iført fjellsko og den gamle fjellanorakken, på jakt etter de passasjene i litteraturen som forfører både reise- og leselysten.

Vil han velge Erling Gjelsvik eller Ernest Hemingway som reisefølge om han blir yr og galen og vil løpe etter oksene i Pamplona? Derimot kan vi garantere at Hemmingsen ikke vil karoke «Så hør min glade feriesang – Eviva Espana». Kanskje blir han «an Englishman  in New York» i stedet?