av Erlend O. Nødtvedt sist endret 2022-01-05T12:54:26+01:00
Spis matpakken din ved kunnskapsalteret til den toneangivende forfatter og kritiker Frode Helmich Pedersen.
Tirsdag 8. februar 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

PÅMELDING

Frode Helmich Pedersen (f. 1976) er kritiker og førsteamanuensis i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet en lang rekke artikler og kommentarer om litteratur, kritikk og samfunnsspørsmål, og har vært redaksjonsmedlem i tidsskriftene ProsopopeiaVagant og Vinduet. Han tok doktorgraden på Hermann Brochs roman Vergils død, og ga i 2017 ut en bok om Bjørnstjerne Bjørnsons skuespill. Splinten i øyet er hans første essaysamling.

«Sikre og slagferdig formulerte smaksdommar er eit kvalitetsteikn i kritikken, når dei byggjer på kvalifiserte og grundige grunngivingar. Årets kritikar demonstrerer til fulle at kritikk nettopp er ein grunngivingskunst, og dessutan at humør og temperament ikkje er uforeineleg med sindig refleksjon og solid argumentasjon: Vurderingane hans byggjer på observant lesing, kyndig kontekstualisering og innforliva kjennskap til tradisjonen.»

Fra juryens begrunnelse da Frode Helmich Pedersen ble kåret til årets litteraturkritiker av Norsk kritikerlag i 2021.

Litterær lunsj med Frode Helmich Pedersen

• Tirsdag 8. februar