av Erlend O. Nødtvedt sist endret 2022-01-13T18:13:34+01:00
Den poetiske ringreven Henning H. Bergsvåg står for denne tirsdagens litterære lunsj.
Tirsdag 22. februar 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

PÅMELDING

Henning H. Bergsvågs diktning preges av en kjølig estetikk og en sterk språkbevissthet, og orienterer seg mot samtidige franske og svenske stemmer. Han er blitt gjendiktet til fransk, spansk, tysk, svensk, nederlandsk og kinesisk i ulike tidsskrifter og antologier. Allerede da Bergsvåg debuterte høsten 2000 med diktsamlingen Newfoundland, var han, sammen med Tomas Espedal, en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival, og han har siden drevet utstrakt formidlervirksomhet, som har skapt nye møteplasser og miljøer for litteraturinteresserte. Særlig verdt å nevne er det suksessrike poesiklubbkonseptet Poesidigg i Bergen, som han har ledet siden 2012.

Bergsvåg er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Bergen og det anerkjente 2-årige forfatterstudiet Litterär Gestaltning ved Göteborgs Universitet. Henning H. Bergsvåg er født 1974 i Bergen, der han også nå er bosatt etter flere år med bosted i London, Praha og Berlin.

Litterær lunsj med Henning H. Bergsvåg

• Tirsdag 22. februar