Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2019-12-13T10:52:09+01:00
Klaus Hanssen - lege, venn og medmenneske
Torsdag 16. januar 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Lokalhistoriker Jo Gjerstad vil i denne lunsjen presentere Klaus Hanssen (1844-1914)  som var en «kjendis» lenge før begrepet ble oppfunnet. Klaus Hansen var en av Norges fremste leger og engasjerte seg på en rekke felt. I dag huskes han best som pioner i kampen mot tuberkulosen og opprettelsen av Nygårdsparken.  Men han var også pådriver bak oppførelsen av Luster sanatorium og Kysthospitalet i Hagevik. I 1910 stiftet han Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Dessuten var Klaus Hansen overlege ved Bergen kommunale sykehus og drev Norges største private praksis. Han var også høyt og lavt på den politiske arena, både lokalt og nasjonalt. Hans innsats i 1905 kan ikke undervurderes. Heller ikke må glemmes at han, 12 år gammel, var en av tre stiftere av Dræggens Buekorps, Norges eldste frivillige barne- og ungdomsorganisasjon.

23. mai 2019 ville Klaus Hanssen ha fylt 125 år. I den anledning utkom boken Lege, venn og medmenneske høsten 2019. Boken er skrevet av et kollektiv under ledelse av forlagsredaktør Jo Gjerstad.

Auditoriet (kart)