av Alf Kåre Blindheim sist endret 2020-11-06T16:08:51+01:00
I dagens lunsj møter vi en ny ung stemme. Karina Aase debuterer med romanen Lidefjes på Cappelen Damm forlag.
Torsdag 19. november 12:00
Musikkavdelingen, 2. etg. Hovedbiblioteket

92694249

Lidefjes handler om studentlivet på Høyden, men Aase ønsker å styre unna en del av studentromanklisjeene vi kjenner fra for eksempel Tore Renberg der Jarle Klepp har bilde av filosofen Adorno på veggen, eller Sigrid i Vente, blinke hvor Gunnhild Øyehaug lar et portrett av litteraturteoretikeren Paul de Man pryde rommet.

Forlaget presenterer boken slik: «Romjul i Bergen. Alle er på ferie, det er kaldt og tomt i kollektivet, nettverket er nede og vår heltinne teller penger mens hun drømmer om Lidefjes, mannen med bokhyller og karriere og som hun tror er den rette.»

Karina Aase har selv en master i litteraturvitenskap fra UiB; hun kjenner stoffet fra innsiden.

AVLYST - Litterær lunsj med Karina Karlsen Aase

• Torsdag 19. november