Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-10-13T12:44:52+00:00
Ofte forbinder vi forfatteryrket med ensomhet, men verdenshistorien er full av historier om forfattere som har dyrket nære og viktige vennskap.
Torsdag 18. oktober 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kontakt

404 61 144

Goethe og Schiller, Hemingway og Fitzgerald, Amalie Skram og Bjørnstjerne Bjørnson spilte avgjørende roller i hverandres liv som skrivende mennesker. De leste hverandres tekster, kom med rosende anerkjennelser og rasende kritikk, havnet på rangler, og brevvekslet i tiden de var fra hverandre.

Denne kvelden møter vi Frode Grytten og Marit Eikemo til en samtale om deres litterære vennskap. Hva har de betydd for hverandre opp gjennom årene? Hva kan et vennskap bety for et forfatterskap? I hvor stor grad trenger forfattere andre forfattere i arbeidet med egne tekster? Hvor mye deler man av idéer og tanker? Hvor åpen er man for kritikk? 

Marit Eikemo debuterte i 1999 og har siden det gikk ut en rekke romaner. I april kom Gratis og uforpliktande verdivurdering til strålende kritikker. Frode Grytten har siden 1983 skrevet både dikt, romaner og teaterstykker. Vi møter de to til en samtale om vennskap, litteratur og Odda. 

Ordstyrer er Marie Amdam fra programavdelingen på Bergen Offentlige Bibliotek