av Marie Amdam sist endret 2021-05-11T10:08:58+02:00
Foredragsrekke med KANONforelesninger v/Nettverk for norskundervisning i Vestland.
Torsdag 10. juni 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Ludvig Holberg som satiriker er tema for foredraget til Eiliv Vinje som ser denne siden som den dominerende ved Holbergs dikterrolle. Her kan vi også få anledning til å bli kjent med nye sider ved Holbergs forfatterskap, for Vinje vil ta utgangspunkt i utdrag fra mindre kjente tekster: komedien Det lykkelige Skibbrud, satiresamlingen Skæmtedigte (inklusivt Zille Hans Dotters Gynaicologia) og Moralske Tanker Libr. I Epigr. 161.

Eiliv Vinje var mellom 2009 og 2016 ledende redaktør for Ludvig Holbergs skrifter, et dansk-norsk samarbeidsprosjekt om digitalisering av Holbergs skrifter. Han er ansatt ved lærerutdanningen ved Høgskolen på Vestlandet.

Ludvig Holberg Satyricus ved Eiliv Vinje

• Torsdag 10. juni