av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-11-04T14:22:51+01:00
Samtaleserien Lytt til lyrikken er klar for ein ny vestlandsturne. Songpoeten Erlend Ropstad møter lyrikar Endre Ruset til ein samtale om å skrive, og om å leve av og med songar og dikt.
Tirsdag 15. november 18:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland, 2. etg

95139006
Songar, musikar og låtskrivar Erlend Ropstad debuterte som soloartist i 2006 og har sidan då gjeve ut åtte album. Han har vore nominert til Spellemann i ulike kategoriar heile åtte gonger. Ropstad nyter stor anerkjenning etter han starta å skrive på norsk. Han har laga filmmusikk, vore med i oppsetjing på Nationaltheateret, og i 2011 hadde han si første filmrolle i Himmelen bak huset.

Endre Ruset debuterte med den kritikerroste diktsamlinga Ribbeinas vingespenn i 2001. Etter dette har han motteke både Bjørnsonstipendet for boka Kims lek (2005) og Bokhandlerforeningens forfatterstipend. Ruset er aktuell med diktsamlinga Deretter (2021) som han har skrive saman med den engelske forfattaren Harry Man.

Dette er den fjerde turneen til Lytt til lyrikken. Samtaleserien er eit samarbeid mellom Nynorsk kultursentrum og lokale bibliotek og arrangørar over heile landet. Tidlegare i haust fekk publikum møte Tuva Syvertsen og Svanhild Amdal Telnes. I 2019 presenterte Nynorsk kultursentrum og Haugesenteret i Ulvik for første gong samtaleserien, då med Frida Ånnevik og Anna Kleiva. I 2020 fekk publikum møte Daniel Kvammen i samtale med Fredrik Høyer.

Lytt til lyrikken med Erlend Ropstad og Endre Ruset

• Tirsdag 15. november