Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-10-26T10:31:09+01:00
Sametingspolitiker Silje Karine Muotka holder innlegget "Samarbeidsavtaler mellom byer og Sametinget, muligheter og utfordringer"
Lørdag 26. oktober 17:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

95139006

Silje Karine Muotka er en norsk politiker, opprinnelig fra Nesseby bosatt i Alta. Muotka er sametingsrepresentant og medlem av Sametingsrådet.

Dette er saken:
Sametinget har de senere årene signert egne samarbeidsavtaler med ulike byer i Norge, som Oslo, Tromsø og Bodø med flere. Etter at samarbeidsavtalene har blitt signert har det skjedd en stor utvikling rundt det samiske tilbudet i byene. Eksempelvis har det blitt arrangert samiske kulturuker og Samisk Hus i Oslo har blitt opprettet.
Hvilke muligheter ligger i slike samarbeidsavtaler, og hvorfor er de i det hele tatt nødvendige? Dette er noen av problemstillingene Muotka vil ta opp på biblioteket.