av Marie Amdam sist endret 2021-02-11T15:26:41+01:00
  • Madame Bovary - fra roman til forestilling #1
  • 2021-02-25T19:00:00+01:00
  • 2021-02-25T20:00:00+01:00
  • Er du nysgjerrige på den verdensberømte romanen «Madame Bovary»? Bergen Offentlige Bibliotek og Den Nationale Scene inviterer til digitale samtaler om Gustav Flauberts klassiker på Zoom, og arrangementet strømmes også YouTube. I dette første møtet treffer du professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap, Per Buvik, som gir en introduksjon til romanen som snart iscenesettes på Store Scene, DNS.
Torsdag 25. februar 19:00
Digitalt møte, link i eventen.

Flauberts roman var en litterær revolusjon allerede da den ble utgitt i 1857, og skildringen av Emmas søken etter tilfredstillelse utenfor provinsen og ekteskapet, skapte også rabalder. Inspirert av kjærlighetslitteratur jakter hun på mer enn virkeligheten tilbyr henne, og hun innleder flere affærer, pådrar seg gjeld, og er på vei mot forfallets rand. Hvem er Emma Bovary? Og hvorfor kommer vi stadig tilbake til henne?

Arrangementet ledes av Sofie Marhaug, og deltakerne kan stille spørsmål til Buvik i chat eller direkte i Zoom-møtet.

BLI MED:
Link til Zoom-møte her:
Du kan også se samtalen på YouTube her:

I neste møte, 9. mars, treffer du regissør Melanie Mederlind og skuespiller Emilia Roosmann som skal fortelle om forestillingen basert på romanen.

Madame Bovary - fra roman til forestilling #1

• Torsdag 25. februar
  • Digitalt møte, link i eventen.

BLI MED:
Link til Zoom-møte her:
Du kan også se samtalen på YouTube her: