av Hanne Sæverås sist endret 2022-12-15T14:19:58+01:00
Vi ønsker velkommen til en spesialvisning av en av nyere tids aller beste norske filmer, «Barn» fra 2019. Regissør Dag Johan Haugerud innleder filmen, og det blir en kort samtale etter filmen.
Mandag 16. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Barn skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser. Barn handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen.

Det blir åpen mikrofon etter filmen der man kan stille spørsmål til regissøren. Hjertelig velkommen.

Hver mandag denne våren er det gratis kino for voksne klokken 18.00 i Auditoriet. Vi viser ny kvalitetsfilm, klassikere og kultklassikere! Filmen vises med lisens fra Filmrommet.

Mandagsfilmen: Barn. Med regissørbesøk av Dag Johan Haugerud

• Mandag 16. januar