av Robin Van de Walle sist endret 2023-01-11T15:29:35+01:00
I serien «Månedens klassiker» inviterer vi publikum til å bli bedre kjent med klassiske litterære verk. I januar leser vi Agnar Mykles berømte og skandaløse roman «Sangen om den røde rubin» fra 1956.
Onsdag 25. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Hvordan leser vi Sangen om den røde rubin i 2023? Fortjener den i det hele tatt å bli lest på nytt? Hvilke sider ved romanen er fortsatt aktuelle, og hvilke kan problematiseres?

Sangen om den røde rubin er fortellingen om den unge mannen Ask Burlefot, som flytter til Bergen for å studere ved handelshøyskolen. Det er en intens dannelsesberetning, rik på ungdommelig overmot, livsappetitt, og detaljerte skildringer av erotiske møter med ulike kvinner. Boka ble berømt og beryktet på grunn av rettssaken som fulgte utgivelsen, der Agnar Mykle og forlaget Gyldendal ble anklaget for brudd på utuktsloven.

Vi inviterer til panelsamtale med litteraturprofessor Per Buvik, forfatter Hedda Robertsen, og forlegger og Mykle-biograf Anders Heger. Samtalen ledes av bibliotekets litteraturformidler Robin Van de Walle.

Velkommen til debatt!

Bli også med på lesesirkel om Agnar Mykle, tirsdag 31. januar!

Månedens klassiker: Agnar Mykle - "Sangen om den røde rubin". Erotikk og estetikk

• Onsdag 25. januar
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Velkommen til debatt!

Bli også med på lesesirkel om Agnar Mykle, tirsdag 31. januar!