av Arild Ness sist endret 2022-05-18T12:09:49+02:00
I mai utforsker vi nobelprisvinner Toni Morrisons enestående verk fra 1987 om slaveri, det undertrykte, og frihetens grusomme pris.
Torsdag 19. mai 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

I USA har Elskede blitt fjernet fra hyllene til offentlige bibliotek flere ganger for sitt voldsomme og kompromissløse innhold. På Bergen Offentlige Bibliotek utropes Elskede til månedens klassiker i mai 2022. Med en podkastepisode, panelsamtale og lesesirkel innsirkler vi Morrisons komplekse verk om kollektive traumer, hjemsøkelse og barnedrap. Er frihet mulig innenfor rasismens rammeverk? Hvilken betydning har romanen for lesere i dag? Hvordan betrakter vi fortidens traumer med nåtidens blikk? Med Elskede viser Toni Morrison både hvor utfordrende det er å konfrontere fortiden, og hvor katastrofalt det er å la være.

Vi inviterer til panel med forfatter Maria Kjos Fonn, samfunnsdebattant, forfatter Lisa Esohel Knudsen og Anine Fatou Bråten, jusstudent, tidligere leder av Women's March Bergen og leder av Female Minority Voices book club.

Samtalen ledes av Hanne Rømsing Sæverås, formidler på Bergen Offentlige Bibliotek.

Månedens klassiker: «Elskede» - Toni Morrison

• Torsdag 19. mai