av Robin Van de Walle sist endret 2023-01-13T10:43:19+01:00
Liker du å lese bøker og snakke med andre om det du har lest?
Tirsdag 31. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Fabelrommet
I januar er Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle månedens klassiker på biblioteket. Vi inviterer til en åpen og gratis lesesirkel der du kan diskutere boka med andre lånere.

TIRSDAG 31. JANUAR – kl. 18

Lesesirkelen ledes av bibliotekets litteraturformidler Robin Van de Walle.

Sangen om den røde rubin er fortellingen om den unge mannen Ask Burlefot, som flytter til Bergen for å studere ved handelshøyskolen. Det er en intens dannelsesberetning, rik på ungdommelig overmot, livsappetitt, og detaljerte skildringer av erotiske møter med ulike kvinner.

Boka ble berømt og beryktet på grunn av rettssaken som fulgte utgivelsen, der Agnar Mykle og forlaget Gyldendal ble anklaget for brudd på utuktsloven.

Boka kan lånes her. Vi anbefaler også panelsamtalen om Agnar Mykle, onsdag 25. januar.

Månedens klassiker-lesesirkel: Agnar Mykle

Liker du å lese bøker og snakke med andre om det du har lest?

• Tirsdag 31. januar
  • Hovedbiblioteket, Fabelrommet

TIRSDAG 31. JANUAR – kl. 18

Lesesirkelen ledes av bibliotekets litteraturformidler Robin Van de Walle.