av Arild Ness sist endret 2022-03-14T14:23:53+02:00
I serien «Månedens klassiker» inviterer vi publikum til å bli bedre kjent med klassiske litterære verk. I mars vi tar oppgjør med Vladimir Nabokovs berømte og sjokkerende roman.
Mandag 14. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

PÅMELDING

Hvordan leser vi Lolita i 2022? Fortjener den i det hele tatt å bli lest på nytt? Hva slags aspekter av romanen bør vi løfte fram og problematisere? Og hva slags påvirkning har boka hatt på litteraturen og kulturen, før og nå?

Lolita er Vladimir Nabokovs roman om den middelaldrende litteraturprofessoren Humbert Humbert, som er besatt av sin 12 år gamle stedatter Dolores Haze. Boka er like kontroversiell i dag som da den utkom i 1955.

Vi inviterer til panelsamtale med feminist, forsker og forfatter Anne Bitsch, litteraturkritiker, professor og forfatter Frode Helmich Pedersen og religionshistoriker og tidligere sjefredaktør for feministisk tidsskrift «Fett», Hanne Linn Stork.

Samtalen ledes av bibliotekets litteraturformidler Joanna Pacula.

Velkommen til en brennende og aktuell debatt!

Månedens klassiker: Lolita: livet etter døden

• Mandag 14. mars
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

PÅMELDING

Samtalen ledes av bibliotekets litteraturformidler Joanna Pacula.

Velkommen til en brennende og aktuell debatt!