av Robin Van de Walle sist endret 2022-04-11T15:28:12+02:00
I serien «Månedens klassiker» inviterer vi publikum til å bli bedre kjent med klassiske litterære verk. I april tar vi et dypdykk i Virginia Woolfs mesterverk fra 1927.
Onsdag 20. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Hvem er redd for Virginia Woolf? Ikke vi! Bergen Offentlige Bibliotek har utropt Til fyret til månedens klassiker i april 2022.

Virginia Woolf er en av de viktigste forfatterne i nyere litteraturhistorie. Særlig romanen Til fyret (1927) har blitt stående som et sentralt verk i den modernistiske kanon, og har påvirket talløse forfattere fram til i dag. Det er en poetisk og eksperimentell roman som handler om tapt barndom, familieliv, og selve tiden.

Hvorfor leser vi Til fyret i 2022? Hvilke sider ved romanen er særlig aktuelle for lesere i dag, og hvilke kan problematiseres? Kan boka lære oss noe om brennende temaer i dag, som feminisme og identitet?

Vi inviterer til panelsamtale med professor Anka Ryall, forfatter Hanne Ørstavik, og oversetter Merete Alfsen. Samtalen ledes av bibliotekets litteraturformidler Robin Van de Walle.

Velkommen!

Husk gratis PÅMELDING her

PS: Sjekk også ut vår klassiker-lesesirkel om Virginia Woolf, torsdag 28. april.

Månedens klassiker: “Til fyret” - Virginia Woolfs tidløse mesterverk om tid

• Onsdag 20. april