av Charlotte Myrbråten sist endret 2023-01-24T14:20:24+01:00
Spennende og inspirerende foredrag med advarsel om å reise hjem som en matredder.
Tirsdag 14. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

+4795139006
Visste du at det kastes over 100 brød i minuttet i Norge? Hver eneste dag havner 1200 tonn med mat i søpla, i Norge.
Hva kan vi gjøre med dette? Jo, vi trenger flere matreddere. Sånne helt vanlige folk som deg og meg, som spiser opp maten vår. Så bli med på dette spennende og inspirerende foredraget om "Matsvinn og bærekraft". I løpet av foredraget vil du lære mer om matsvinn, få gode matreddertips, forbruk og fordeling i verden, fattigdom i Norge, klesindustrien og en bærekraftig tallerken. Med litt quiz, filmsnutter og dialog med publikum underveis, blir dette en inspirerende kveld, med advarsel om å reise hjem som en motivert matredder og bevisst forbruker.

Karoline Nordal fra Matsentralen Vestland skal holde foredraget. Til daglig reiser Karoline rundt på skolebesøk hvor hun inspirerer barn og unge til å bli matreddere. Hun vil også fortelle hva Matsentralen gjør med all den maten som de får inn (som egentlig skulle vært kastet).
- Det er sjokkerende å se all den fine maten vi får inn på Matsentralen, som skulle blitt kastet! Og samtidig vite at mange mennesker (i vår egen by) ikke har råd til mat, sier Karoline Nordal.

Matsvinn og bærekraft - Sammen kan vi gjøre litt hver dag.

• Tirsdag 14. mars
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet