av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-07-14T10:27:04+02:00
Mímir Kristjánsson kommer til biblioteket for å fortelle om sin ferske bok Jon Michelet - en folkets helt.
Tirsdag 30. november 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

Boken følger Jon Michelet gjennom livet på sjøen, hans journaliste arbeid, som AKP (m-l)-medlem, samfunnsdebattant og forfatter.

Om boken sier Kristjánsson til BOK365:
– Mot slutten av livet oppnådde Jon Michelet en folkelig popularitet som nærmet seg Erik Bye-nivå. Det gjorde han altså til tross for at han kom fra en bevegelse som langt på vei var politiske folkefiender på 70-tallet. For meg har det vært fascinerende å følge Michelets vei til folkets hjerter, og hvordan hans store folkelige gjennomslag også har blitt brukt mot ham – både i litterære og politiske miljøer.

Mímir Kristjánsson er politiker, samfunnsdebattant og forfatter. Han har vært nyhetssjef i Klassekampen, og har i tillegg til Mamma er trygda (2019) gitt ut bøkene De superrike (2011), Frihet, likhet, Island (2015) og Hva ville Gerhardsen gjort? (2018).

Mímir om Michelet: Fortellingen om en folkehelt.

• Tirsdag 30. november
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Om boken sier Kristjánsson til BOK365: