Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-10-15T10:42:04+00:00
Velkommen til Mørkefestivalen! Vi er stolte over å arrangere våre tredje biblioteksfestival og årets tema er mørket. Vi tar et dypdykk og undersøker de aller mørkeste sidene av litteraturen og samfunnet.
Fredag 9. november 13:00
Hovedbiblioteket, Urom

404 61 144

Barselkvinnens erfaringer har lenge vært fraværende i kulturen og ikke minst i verdenslitteraturen. Det å være gravid og føde barn blir ofte sett på som privat og uinteressant for offentligheten til tross for barsel erfaringens udiskutable kunstneriske, eksistensielle og politiske verdi.

I essayet «Ny i livet» etterlyste journalist Silje Bekeng-Flemmen nettopp flere litterære fremstillinger av morskap, svangerskap og barseltid. Bekeng-Flemmen nevner blant annet arbeidet til litteraturforsker Christine Hamm som i 2013 analyserte mottagelsen av tre norske samtidsromaner hvor anmeldere unngikk å ta stilling til den åpenbare morstematikken i romanene. Hamm skal ha tolket funnene som at «moderskap ikke regnes som et interessant emne for samtidslitteratur» og Bekeng-Flemmen konkluderer med at «morstematikken tilskrives lav estetisk verdi».

I høst har det kommet flere utgivelser med temaet barsel. Dette har skapt debatt. Hva er det med barseltematikken som skaper splid?

Vi møter Kjersti A. Skomsvold, Kristin Storrusten, Frode Helmich Pedersen og Heidi Bøhagen til debatt.