Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Karen Rosenstock sist endret 2018-10-15T10:42:03+00:00
Kan klimalitteraturen hjelpe oss å håndtere klimaendringene?
Lørdag 10. november 13:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

De siste årene har vi sett en økning i tankevekkende klimalitteratur som ofte skildrer fremtidsdystopier hvor vi er midt i eller hinsides klimakrisen. Det begynner kanskje å demre for oss at klimakrisen er reell og vil fordre store endringer i hverdagslivet, i samfunnsstrukturer, i energiutvinning – for å nevne noe. Kan litteraturen hjelpe oss å håndtere klimaendringene og fungere som tankeeksperiment for nye levemåter og klimaløsninger?

Vi har invitert:

• Bjørn Vatne - Forfatter og journalist som i 2017 ga ut romanen Nullingen av Paul Abel, en dystopisk fortelling han mottok Stig Sæterbakkens minnepris 2018 for.
  • Jesper Weithz - Forfatter, journalist og en av grunnleggerne av det prisbelønte Klimamagasinet Effekt. Han har skrevet Det som ikke vokser, er døende (2015), en roman om sårbarhet, kaos og vårt forhold til naturen.
  • Terje Tvedt - Professor ved OsloMet og UiB, forfatter og filmskaper. Han har blant annet forsket på forholdet mellom samfunn og vann.
  • Ordstyrer er Kristin Kjærås, stipendiat ved Institutt for geografi ved UiB og SpaceLab.

Du møter dem til en samtale om klima, litteratur og fremtiden.

Velkommen til Mørkefestivalen! Vi er stolte over å arrangere våre tredje biblioteksfestival og årets tema er mørket. Vi tar et dypdykk og undersøker de aller mørkeste sidene av litteraturen og samfunnet.