av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-05-04T12:45:33+02:00
Marie Amdam snakker med Madeleine Schultz om hennes nye bok Morslinjer.
Torsdag 3. juni 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

Hva gjør vold, ulikhet og traumer med en morsrolle? Vinteren 2016 begynte Madeleine Schultz å jobbe for den norske krisesenterbevegelsen, og med dette
utgangspunktet begynte hun arbeidet med bok om vold mot kvinner. Men da hun senere samme år mottok en bunke håndskrevne brev fra sin avdøde mormor, ble både forfatteren og hennes mor tvunget til å forstå volden fra et mye nærmere utgangspunkt enn de hadde sett for seg. Hvorfor skriver mormoren hele tiden om penger? Hva har moren hennes opplevd? Og hvordan er forfatterens egen historie relevant til kvinners erfaringer i vår samtid? Dette er en personlig fortelling om tre generasjoner kvinners møte med vold, men det er også en politisk refleksjon rundt den norske fortellingen om morsrollen, arbeiderklassen og kvinnefrigjøringen – fra mellomkrigstiden og fram til i dag.

Madeleine Schultz snakker med bibliotekets Marie Amdam.

Morslinjer. Samtale med Madeleine Schultz

Marie Amdam snakker med Madeleine Schultz om hennes nye bok Morslinjer.

• Torsdag 3. juni
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Madeleine Schultz snakker med bibliotekets Marie Amdam.