Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-03T10:15:39+01:00
Nina Lykke er tilbake med sin etterlengtede roman “Full spredning. En legeroman” som hun vant Brageprisen for i 2019. Full spredning er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.
  • Nina Lykke om Full spredning
  • 2020-03-18T18:00:00+01:00
  • 2020-03-18T19:00:00+01:00
  • Nina Lykke er tilbake med sin etterlengtede roman “Full spredning. En legeroman” som hun vant Brageprisen for i 2019. Full spredning er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.
Onsdag 18. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Kontakt

Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. De middelaldrende forstår ikke hvorfor de er så trette hele tiden. Det er fordi du begynner å bli gammel, forteller jeg dem, men de tror at dette med aldring ikke gjelder dem, slik de tror at dette med døden ikke gjelder dem. At det kommer til å gjøres et unntak i deres tilfelle.

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin vet at noe må løsne, men foreløpig sitter hun fast på kontoret, i en slags katatonisk tilstand. I kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser – med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro.

Velkommen til forfattersamtale.

Musikkavdelingen (kart)